Brændende kærlighed med et twist - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1200 gramkartofler
  • 400 grampølser
  • 200 grambacon i tern
  • 2 stkløg
  • 50 gramsmør
  • 1 dlkogevand
  • 1 dlmælk
  • 1 spskakaciehonning
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 pottepurløg
  •  salt
  •  peber
  •  syltede rødbeder
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Brændende kærlighed med et twist - til to dage

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Okay, indrømmet! Det bliver måske en lidt syndig omgang, for vi topper kartoffelmosen med stegte pølser og bacon. Til gengæld laver vi en cremet og super lækker kartoffelmos. Men for dælen, det smager godt. Og opskriften er beregnet til to dage. Husk at gemme resterne af både pølse, bacon og mos til gratineret brændende kærlighed dagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1200 gramkartofler
  • 400 grampølser
  • 200 grambacon i tern
  • 2 stkløg
  • 50 gramsmør
  • 1 dlkogevand
  • 1 dlmælk
  • 1 spskakaciehonning
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 pottepurløg
  •  salt
  •  peber
  •  syltede rødbeder

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær begge dele i grove tern. Kog dem i en gryde med vand - uden salt - til de er helt møre.

2. Skær pølserne i mindre stykker. Læg baconen på en kold pande og tænd for varmen. Når fedtet er smeltet, og det begynder at syde, tilsætter du pølserne. Lad dem stege under omrøring, til det har taget lidt farve. Tag begge dele af panden og stil til side. Undlad at gør den ren men hæld lidt af fedtet fra.

3. Skær løgene i skiver og steg dem i baconfedtet, til de er blanke. Bland sammen med bacon og pølser og gem halvdelen til i morgen.

4. Hæld vandet fra kartofler fra i en skål - du skal brug det om lidt! Mos godt med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet.

5. Tilsæt derefter kogevand og mælk, til du har en konsistens som tyk havregrød og smag til med honning, salt, og peber. Pas på med at piske for meget - f.eks. hvis du bruger en elpisker. Det kan gøre konsistensen lidt sær og gummiagtig..!

6. Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær begge dele i stave.

7. Server kartoffelmosen i dybe tallerkenen og top med bacon, pølser, løg, lidt hakket purløg og masser af syltede rødbeder. Server med gnavergrønt i stave. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære gnavergrønt. De kan også klippe purløgene i små stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre