Brændende kærlighed

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Brændende kærlighed
  • 1200 gramkartofler
  • 250 gramchampignon
  • 2 stkløg
  • 200 grambacon i tern
  • 50 gramsmør
  • 1 dlkogevand
  • 1 dlmælk
  • 1 spskakaciehonning*
  •  salt
  •  peber
  •  persille
  •  syltede rødbeder
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Indrømmet! Det er ikke den mest fedtfattige ret, men den er dælme god og altid et hit på aftenbordet. Så hvis du bare undlader at spise den hver dag, skal du droppe den dårlige samvittighed og i stedet nyde smagen af en sand klassiker! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem i en gryde med vand - uden salt - til de er helt møre.

2. Vask imens champignonerne og skær dem i kvarte og hak løget fint. Læg baconen på en kold pande og tænd på middel varme. Når fedtet er smeltet, og det begynder at syde, tilsætter du løgene. Lad det stege under omrøring, til det har taget lidt farve. Tilsæt derefter champignoner og steg videre i ca. fem minutter, eller til du synes, de er perfekte. Smag til med salt og peber. Dæk det til med staniol og stil til side.

3. Hæld vandet fra kartoflerne - men gem kogevandet. Mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt smør, og rør til det er smeltet. Tilsæt derefter kogevand og mælk, til du har en konsistens som tyk havregrød og smag til med honning, salt, og peber. Pas på med at piske for meget - f.eks. hvis du bruger en elpisker. Det kan gøre konsistensen lidt sær.

4. Server kartoffelmosen med baconblandingen på toppen, lidt hakket persille og masser af syltede rødbeder og gnavergrønt i stave.

5. Velbekomme :o)

Tip

Vi har beregnet 200 gram bacon i tern til to voksne og to børn. Du kan selv justere op eller ned, alt efter hvor festligt det skal være - og hvor baconglade i er i familien ;o) Ønsker du en lidt mere fedtfattig udgave, kan du erstatte baconen med parma- eller serranoskinke. Du kan også bruge en hel spegepølse og skære den i tern. Har du knoldselleri i køleskabet, kan du erstatte en del af kartoflerne med selleri.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre