Torsk med salsa og grøntsagsnuggets

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/4 stkblomkål
  • 1/2 stkbroccoli
  • 50 gramsalatost i tern
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 50 gramrasp
  • 400 gramtorskefilet
  • 1/2 stkløg
  • 1 stkæble
  • 1 stkappelsin
  • 1 tsktørret timian
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Torsk med salsa og grøntsagsnuggets

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Broccoli og blomkål kan være ret svære at få stoppet i ungerne! Men her er løsningen: Super lækre grøntsagsnuggets med salatost. Her serveret sammen med lækker torsk med salsa af æble og appelsin :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1/4 stkblomkål
  • 1/2 stkbroccoli
  • 50 gramsalatost i tern
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 50 gramrasp
  • 400 gramtorskefilet
  • 1/2 stkløg
  • 1 stkæble
  • 1 stkappelsin
  • 1 tsktørret timian
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Fjern stok og blade fra blomkål og broccoli, så du kun har buketterne tilbage, og skyl begge dele grundigt. Blend dem helt fint i en foodprocessor eller minihakker sammen med salatost, æg, havregryn og salt, til massen er ensartet. Den skal have konsistens som en fugtig, men fast, frikadellefars. Er farsen for tør, kan du tilsætte lidt væde fra salatosten - eller et ekstra æg. Er den for fugtig, tilsætter du blot lidt mere havregryn eller blomkål/broccoli.

2. Fugt hænderne og form nu små nuggets af farsen. Tryg forsigtigt hver nugget ned i lidt rasp. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.

3. Krydr imens torsken med salt og peber og steg den på en pande i en god slat olivenolie. Lad fisken stege 3/4 af tiden på den ene side, uden at vende den. Når den begynder at blive hvid i kanterne, vender du den forsigtigt og lader den stege i kort tid på den anden side, til den lige nøjagtig er gennemstegt, men ikke tørstegt. Så bliver fisken lækker og saftig :o) Dæk torsken til og stil den til side.

4. Hak løget fint. Vask æblet, fjern kernehuset og hak det fint. Skær skrællen af appelsinen med din største og bedste kniv og skær den i små tern. Steg nu det hele i et par minutter sammen med timian, honning og eddike på samme pande, som du brugte til torsken, til du har en lækker salsa. Smag evt til med lidt salt, honning og eddike. Server torsken toppet med salsaen og de små grøntsagsnuggets som tilbehør. Velbekomme :o)

Tip

Der er stor forskel på størrelse og vægt af blomkål og broccoli. Du skal bruge ca. 150 gram blomkål og 100 gram broccoli til opskriften. Men hey, kommer der lidt mere eller mindre i gør det absolut ikke noget. Sørg blot for, at konsistensen af dine nuggets er fugtige, men ikke flydende, så de stadig kan formes.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre