Brunkager med mandler

Ingredienser

( Ca. 60 stk )

  • 150 gramsmør
  • 120 gramsirup
  • 70 grambrun farin
  • 100 gramsukker
  • 1 tskstødt nellike
  • 1 tskallehånde
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 tskpotaske
  • 2 tskvand
  • 320 gramhvedemel
  • 30 grammandler
  •  husholdningsfilm
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Brunkager med mandler

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Ingen jul uden brunkager! Og her har vi lavet en super nem opskrift, der er nem at lave sammen med ungerne, og som smager virkelig godt. Hvis du har lidt ekstra tid, så bag en dobbeltportion - de bliver hurtigt spist. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 150 gramsmør
  • 120 gramsirup
  • 70 grambrun farin
  • 100 gramsukker
  • 1 tskstødt nellike
  • 1 tskallehånde
  • 1 tskstødt kanel
  • 1 tskpotaske
  • 2 tskvand
  • 320 gramhvedemel
  • 30 grammandler
  •  husholdningsfilm
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde sammen med sirup, brun farin og sukker. Hold øje med gryden, så det ikke bliver for varmt - smørret skal blot smelte.

2. Hæld smørblandingen i en skål og tilsæt nellike, allehånde og kanel og rør godt. Rør potasken ud i vandet, til det er opløst. Tilsæt det sammen med mel og finthakkede mandler. Ælt det hele godt sammen.

3. Tænd nu ovnen på 200 grader varmluft.

4. Rul dejen til en pølse på 5-6 cm i tykkelsen og pak den ind i husholdningsfilm. Kom dejen i køleskabet i et par timer eller i fryseren i en times tid.

5. Når dejen er hård, skæres den ud i tynde skiver, der lægges på en bageplade med bagepapir.

6. Bag brunkagerne i ovnen i 5- 6 minutter, men hold øje med, at de ikke bliver for mørkebrune i kanten.

7. Lad dem køle af - og SÅ må der guffes - velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre