Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
0 min
Brød, tomat, mozarella, melon og parma! Det her er nok den absolut mest simple (og italienske) aftensmad, der findes. Men det smager forrygende - særligt i solen på terrassen om sommeren. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 6 stktomater
- 3 kuglermozzarella
- 2 stkgroft flute
- 1 fedhvidløg
- 1 stkmelon- gerne netmelon
- 140 gramparma- eller serranoskinke
- 1 pottefrisk basilikum
- salt- gerne flagesalt
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Fyr op under grillen - elle tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Vask tomaterne og skær dem i tern. Skær mozzarellaen i skiver og stil begge dele til side.3
Skær brødet i skiver og pensl dem med olivenolie på begge sider. Grill brødene til de er blevet fint lysbrune og har fået striber på begge sider. Men hold øje - det går pludselig stærkt. Laver du brødene i ovnen, skal de have 5-10 minutter, til de har fået en let lysebrun overflade men stadig er bløde i midten.4
Flæk et hvidløgsfed og gnid brødene med hvidløget. Top med mozzarella i skiver, tomater, lidt salt og evt. lidt grønt på toppen, hvis du synes.5
Skær melonen i passende både og skær skrællen fra. Vikl et stykke parma om hver båd.6
Server de lune bruschettaer med de parmasvøbte melonbåde - gerne på terrassen, i gården eller på altanen!7
Velbekomme :o)Tip
Er ungerne endnu ikke så super trænede i det ærkeitalienske køkken, så server brød, parma, melon, tomat m.m. for sig på små fade. Så kan forældrene køre den klassiske version, mens ungerne kan sammensætte deres egen aftensmad.