Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
De er virkelig gode, de her burgere! Med basilikummayo og chips på toppen. What's not to like?? Det er lidt svært at balancerer så høj en burger, så I kan jo lave en konkurrence om, hvem der kan spise den uden, at den går fra hinanden. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 75 gramsalatmix
- 4 stktomater
- 0.25 stkagurk
- 1 stkløg
- 400 gramhakket oksekød
- 75 gramost i skiver
- 0.75 pottefrisk basilikum
- 1 dlmayonnaise
- 4 stkburgerboller
- 100 gramkartoffelchips
- salt
- peber
- ketchup
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver og strimler, som du nu synes, de skal være. Skær f.eks. halvdelen af agurken til gnavergrønt. Har du rødløg, så prøv dem i stedet for almindelig løg - de er super dekorative.2
Form kødet til bøffer, krydr dem med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er rosa eller gennemstegte. Når du har stegt bøfferne på begge sider, og de er næsten færdige, så læg en skive ost eller to på bøfferne til dem, der er til det. Så når osten lige at smelte en anelse inden serveringen.3
Hak basilikummen helt fint, bland den med mayo og smag til med salt og peber - det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.4
Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.5
Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger - husk kartoffelchipsene. Det giver den VILDESTE sprøde burger. Mums!6
Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skylle tomater, agurk og salat og skære det i mindre stykker. De kan også hakke basilikum og blande den med mayo.
Vil du have en lidt lettere burger, eller bare skære ned på oksekødet, kan du bruge stegt kyllingefilet i stedet.