Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
60+ min
Hjemmelavede burgere er en favorit hos stort set alle børn - og voksne! Og disse burgerboller er prikken over i'et.
Portioner
Ingredienser
- 50 gramgær
- 3 dlmælk
- 25 gramrørsukker
- 100 gramfuldkornshvedemel
- 450 gramhvedemel
- 25 gramsmør
- 1 tsksalt
- 50 gramsesamfrø
- 1 stkæg
Fremgangsmåde
1
Lun mælken til den er lillefingervarm, hæld den i en skål eller en røremaskine sammen med rørsukker og opløs gæren heri.2
Tilsæt fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet og rør et par minutter.3
Tilsæt smør, salt og resten af melet lidt efter lidt. Rør eller ælt, indtil dejen er smidig og slipper skålen. Det kan være, at du skal tilsætte lidt mere mel, hvis dejen hænger ved.4
Del dejen i 8 stykker, ælt dem godt og form dem til boller.5
Placer bollerne på to bageplader med bagepapir - fire på hver - og læg endnu et stykke bagepapir over bollerne. Tryk bollerne flade ved at presse en bageplade ned over bagepapiret og bollerne. De skal være ca. 10-12 cm. i diameter.6
Lad bollerne hvile under et viskestykke i 60 min. og tænd ovnen på 200 grader varmluft.7
Pensl bollerne med sammenspisket æg og drys med sesam.8
Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min., eller til de er gyldne.Tip
Børn og burger rimer (næsten)! Lad ungerne være med i køkkenet og lave deres egne boller. Og husk - du bestemmer, hvordan dine burgerboller skal se ud, dine børn bestemmer, hvordan deres skal se ud... :o)