Butternut-suppe med hvidløgsstegte rejer og hvidløgsflute

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkbutternutsquash
  • 100 gramgulerødder*
  • 2 stkløg
  • 3 fedhvidløg
  • 1 spskpaprika
  •  frisk eller tørret rosmarin
  •  frisk timian
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkhvidløgsflute
  • 200 gramstore rejer
  • 1 stkcitron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Butternutsquash giver en lækker og cremet smag i supper. Her har vi lavet en udgave med masser af krydderier og toppet med hvidløgsstegte rejer. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skræl butternutsquash og gulerødder og fjern kernerne i butternutsquashen.

3. Skær butternutsquash, gulerødder og løg i grove tern og hak halvdelen af hvidløget fint. Gem resten af hvidløget til rejerne.

4. Kom en god sjat olivenolie i en dyb gryde og svits grøntsagerne sammen med paprika, en dusk skyllet rosmarin og lidt timian.

5. Hæld vand og smuldret bouillon i gryden og lad det simre i ca. 20 min., til squashternene er møre.

6. Opvarm hvidløgsflutesene i ovnen som anvist på pakken.

7. Blend suppen og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere vand alt efter hvor tyk, du ønsker suppen.

8. Pres resten af hvidløget og lynsteg rejerne på en varm pande sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber.

9. Server suppen toppet med hvidløgsstegte rejer, citronsaft og lune hvidløgsbaguettes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at pille kernerne ud butternutsquashen. Ekstra smag: Steg frisk eller tørret chili sammen med løg og hvidløg.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre