Canelloni med oksekød og mozzarella

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Canellonier
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt- eller anden peberfrugt
  • 500 gramhakket oksekød
  • 2 tsktørret timian
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 kuglermozzarella
  • 250 gramfriske lasagneplader
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Canelloni med oksekød og mozzarella

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Canellonier er lækre pastaruller, som kan fyldes med lige det, du bedst kan lide. Her har vi brugt lækker kødsauce og toppet med hakkede tomater og smuldret mozzarella. En italiensk klassiker - Mambeno style - og en favorit hos ungerne. Velbekomme :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Canellonier
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt- eller anden peberfrugt
  • 500 gramhakket oksekød
  • 2 tsktørret timian
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 kuglermozzarella
  • 250 gramfriske lasagneplader
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Bring en stor gryde med vand i kog og opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, skyl peberfrugten og fjern kernerne og skær både gulerødder og peberfrugt i tern.

2. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande, til de har taget farve. Tilsæt hakket oksekød og steg videre, til det er brunet godt på alle sider. Tilsæt gulerødder, peberfrugt, timian, halvdelen af de hakkede tomater (resten skal bruges til topping) og oksebouillonen. Lad kødsaucen simre, mens du forbereder pastapladerne.

3. Læg pastpladerne i gryden med vand og lad dem simre i ca. fem minutter, til de er bløde. Tag dem forsigtigt op, f.eks. med en hulske, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

4. Skær pastapladerne i mindre stykker på ca. 12-14 cm x 18-24 cm eller deromkring. Det kommer sig ikke så nøje, så længe de er rektangulære.

5. Smuldr halvdelen af mozarellaen (resten skal bruges til topping) i kødsaucen og rør godt. Smag til med salt og peber.

6. Læg en tilskåret pastaplade på et spækbræt, så den korte side vender ind mod dig selv. Læg et par gode skefulde kødsauce i en pølse på tværs og rul pastaen sammen til en rulle med kødsaucen i midt. Læg rullen med samlingen nedad i et oliesmurt ovnfast fad. Fortsæt, til der ikke er mere kødsauce og flere pastaplader tilbage.

7. Hæld resten af de hakkede tomater udover rullerne, krydr med salt og peber og top med resten af mozzarellaen. Bag pastarullerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden.

8. Skræl gulerødderne og vask agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Server med de lækre canellonier drysset med lidt hakket persille eller andet grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre