Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
20 min
Canellonier er lækre pastaruller, som kan fyldes med lige det, du bedst kan lide. Her har vi brugt lækker kødsauce og toppet med hakkede tomater og smuldret mozzarella. En italiensk klassiker - Mambeno style - og en favorit hos ungerne. Velbekomme :o)
Portioner
Ingredienser
- Canellonier
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 300 gramgulerødder
- 1 stkgrøn peberfrugt- eller anden peberfrugt
- 500 gramhakket oksekød
- 2 tsktørret timian
- 2 dåserhakkede tomater
- 1 terningoksebouillon
- 2 kuglermozzarella
- 250 gramfriske lasagneplader
- salt
- peber
- olivenolie
- Gnavergrønt
- 300 gramgulerødder
- 1/2 stkagurk
Fremgangsmåde
1
Bring en stor gryde med vand i kog og opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, skyl peberfrugten og fjern kernerne og skær både gulerødder og peberfrugt i tern.2
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande, til de har taget farve. Tilsæt hakket oksekød og steg videre, til det er brunet godt på alle sider. Tilsæt gulerødder, peberfrugt, timian, halvdelen af de hakkede tomater (resten skal bruges til topping) og oksebouillonen. Lad kødsaucen simre, mens du forbereder pastapladerne.3
Læg pastpladerne i gryden med vand og lad dem simre i ca. fem minutter, til de er bløde. Tag dem forsigtigt op, f.eks. med en hulske, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.4
Skær pastapladerne i mindre stykker på ca. 12-14 cm x 18-24 cm eller deromkring. Det kommer sig ikke så nøje, så længe de er rektangulære.5
Smuldr halvdelen af mozarellaen (resten skal bruges til topping) i kødsaucen og rør godt. Smag til med salt og peber.6
Læg en tilskåret pastaplade på et spækbræt, så den korte side vender ind mod dig selv. Læg et par gode skefulde kødsauce i en pølse på tværs og rul pastaen sammen til en rulle med kødsaucen i midt. Læg rullen med samlingen nedad i et oliesmurt ovnfast fad. Fortsæt, til der ikke er mere kødsauce og flere pastaplader tilbage.7
Hæld resten af de hakkede tomater udover rullerne, krydr med salt og peber og top med resten af mozzarellaen. Bag pastarullerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden.8
Skræl gulerødderne og vask agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Server med de lækre canellonier drysset med lidt hakket persille eller andet grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.