Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Chakalaka lyder lidt som en popgruppe fra midtfirserne, men det er nu en sydafrikansk vegetarisk hofret! Med spidskål, hvide bønner i tomatsauce og masser af krydderier. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramvilde ris
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskpaprika
- 0.5 stkspidskål
- 2 stkrød peberfrugt
- 250 gramgulerødder
- 1 dåsehvide bønner i tomatsauce
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skær løget i små tern og hak hvidløgene fint. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry og paprika heri. Skær skyllet spidskål i mundrette strimler og skyllede og rensede peberfrugter i små tern. Lad det simre med i gryden i ca. fem min.3
Skræl imens gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Tilsæt revne gulerødder og bønner i tomatsovs og lad retten simre videre i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.4
Server chakalakaen sammen med dampende varme ris. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne - og øve sig i at udtale navnet på retten..!
Ekstra smag: Top med frisk chili og persille.