Chakalaka med vilde ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 250 gramgulerødder*
  • 1 dåsehvide bønner i tomatsauce
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Chakalaka lyder lidt som en popgruppe fra midtfirserne, men det er nu en sydafrikansk vegetarisk hofret! Med spidskål, hvide bønner i tomatsauce og masser af krydderier. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær løget i små tern og hak hvidløgene fint. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry og paprika heri. Skær skyllet spidskål i mundrette strimler og skyllede og rensede peberfrugter i små tern. Lad det simre med i gryden i ca. fem min.

3. Skræl imens gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Tilsæt revne gulerødder og bønner i tomatsovs og lad retten simre videre i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.

4. Server chakalakaen sammen med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne - og øve sig i at udtale navnet på retten..!  Ekstra smag: Top med frisk chili og persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre