Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
60+ min
Chiagrød er blevet super populært de sidste år, og det forstår vi godt! Chiafrø indeholder masser af gode sager og smager fantastisk i grød. Grøden er nem at lave og skal blot stå i en skål i køleskabet natten over - så kan den serveres med diverse topping til morgenmad. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Chiagrød
- 60 gramchiafrø
- 4 dlmandel- eller alm. mælk
- 0.5 spskvaniljesukker
- 1 cmingefær
- 0.5 stkøkologisk citron
- Topping
- 50 gramkokosmel
- 200 gramårstidens bær
- akaciehonning
Fremgangsmåde
1
Rør chiafrø sammen med mælk, vaniljesukker, fintrevet ingefær og skyllet og revet citronskal. Stil blandingen i køleskabet og rør godt rundt igen efter ca. en time. Lad blandingen stå på køl til dagen efter.2
Når du er klar til at spise grøden, rører du godt rundt i grøden igen.3
Rist kokosmelet på en tør pande og server herligheden med årstidens bær, kokosmel og en smule akaciehonning på toppen.4
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre grøden sammen. Det kan være en god ide at få dem til at smage grøden til, da den har en speciel konsistens. Du kan også sagtens bruge frosne bær.
Grøden kan holde sig i køleskabet i ca. 3 dage, så du kan sagtens lave en stor portion, så det er dejligt nemt om morgenen.