Chicken wings med pastasalat og hvidløgsdressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 dlketchup
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 tsksalt
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 0.5 spskpaprika
  • 700 gramkyllingevinger
  • 300 grampennepasta med fuldkorn
  • 0.5 stkagurk
  • 100 gramtørrede abrikoser*
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 1 pottepersille
  • 100 gramgrønne oliven
  • 100  gramfeta i tern
  • 3 dlcremefraiche eller skyr
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingevinger er et sikkert hit - på grillen eller i ovnen. Og særligt når de er penslet med vores lækre marinade, der er overraskende nem at lave og passer super godt til en nem pastasalat med friske ærter, feta, oliven, abrikoser og agurker - og toppet med en lækker hjemmelavet hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft eller tænd for grillen, hvis vejret er til det.

2. Pres hvidløget eller hak det fint og rør halvdelen godt sammen med ketchup, honning, salt, balsamico og paprika i en skål - gem resten til dressingen. Vend kyllingevingerne godt rundt i marinaden og steg dem på grillen eller giv dem ca. 15 minutter i ovnen, til de er gennemstegte. Husk at vende dem jævnligt, så de ikke brænder på - særligt hvis du steger dem på grillen.

3. Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand.

4. Skyl og skær agurken i små tern. Skær abrikoserne i kvarte. Bælg ærterne eller optø den frosne udgave efter anvisningen på posen. Skyl og hak persillen og brug halvdelen til salaten og gem resten til dressingen. Bland det hele med pasta, grønne oliven og smuldret feta på toppen.

5. Hæld cremefraiche eller skyr i en lille skål. Tilsæt resten af den hakkede persille, resten af hvidløget og smag til med salt og peber.

6. Servér nu de lækre kyllingevinger med den hurtige pastasalat og lækre hvidløgsdressing.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis dine børn ikke er så vilde med hvidløg, så hak i stedet lidt purløg og brug i dressingen. Har du sesamfrø, solsikkekerner eller græskarkerner liggende, så rist lidt på en tør pande og drys over salaten.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre