Chili con carne med mørk chokolade

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkrød chili- eller tørret chili
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 tskspidskommen
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 30 grammørk chokolade
  • 1 terningoksebouillon
  •  fuldkornsris
  • 3 stktomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 dlskyr*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne chili con carne er tilpasset knapt så chilivante børneganer og er beregnet til to dage. Og så er det altid et hit at fortælle ungerne, at der er chokolade i maden! Server resterne med ris på dag to - eller brug dem som topping på en lækker og nem gratineret pastaret med mozzarella på toppen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Befri chilien for kerner og hak den fint. Hak løg og hvidløg fint. Skyl tomater og peberfrugt og skær begge dele i tern. Svits til at begynde med kun halvdelen af chilien sammen med løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det er brunet lidt af - så undgår du, at familien selvantænder. Og du kan altid tilsætte mere chili senere. Tilsæt kødet og svits, til det har taget farve.

3. Tilsæt spidskommen og oregano og steg videre et par minutter, til kødet er brunet godt af. Tilsæt tomatpuré, kidneybønner med væde, hakkede tomater, vand, chokolade brækket i stykker og bouillonterning og skru ned for varmen. Lad con carnen simre i 15 min. - gerne mere, hvis du har tid.

4. Smag til med salt, peber evt. lidt mere spidskommen og tilsæt peberfrugt og tomater lige inden servering. Server med ris og pynt med en klat skyr eller cremefraiche og evt. basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Juster styrken med chili, som du synes. Og hvis du vil kræse ekstra meget for din chili con carne, så prøv at servere den sammen med vores lækre guacamole med friske tomater og tortillachips. Gem resten af con carnen og server den som den er dagen derpå, brug den som fyld i lækre quesadillas eller til gratineret pasta.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre