Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker chili con pollo med kidneybønner og kikærter. Vi serverer den med hjemmelavede tortillachips, avocadocreme og creme fraiche. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskpaprika
- 1 tskstødt kanel
- 1 spskspidskommen
- 300 gramfersk kylling i tern
- 1 dåsekikærter
- 1 dåsekidneybønner
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 terninghønsebouillon
- 30 grammørk chokolade
- 3 stkfuldkornstortillas
- 2 stkavocado
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- salt
- peber
- bagepapir
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint.2
Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, paprika, kanel og halvdelen af spidskommen. Gem den anden halvdel til avocadocremen. Tilsæt kyllingetern og steg det hele i et par minutter under omrøring.3
Kom kikærter og kidneybønner i en si og skyl dem i koldt vand. Tilsæt hakkede tomater, kikærter, kidneybønner, bouillon og mørk chokolade. Lad retten simre så længe som muligt og husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber.4
Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem herefter i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt.5
Bag tortillachipsene i ovnen i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.6
Fjern stenene fra avocadoerne og mos avocadokødet med en gaffel sammen med resten af spidskommen.7
Server chili con pollo i små skåle med hjemmelavede tortillachips, avocadocreme og creme fraiche på siden. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærter og kidneybønner.
Ekstra smag: Top med frisk chili, lime og friske koriander.