Chili sin carne med hjemmelavede tortillachips og ris. Hertil guacamole.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsesorte bønner på dåse
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 25 gramchokolade 85%
  • 3 stkfuldkornstortillas
  • 300 gramdip med guacamolesmag
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Chili sin carne med hjemmelavede tortillachips og ris. Hertil guacamole.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker omgang chili sin carne, hvilket vil sige uden kød, med masser af varme krydderier og en smule mørk chokolade serveret med hjemmelavede tortillachips, ris og en færdiglavet guacamole. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsesorte bønner på dåse
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 25 gramchokolade 85%
  • 3 stkfuldkornstortillas
  • 300 gramdip med guacamolesmag
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl squashen og skær den i tern.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen, koriander, kanel, paprika, hvidløg, løg og squash. Du kan evt. holde lidt af krydderierne tilbage og gemme dem til at smage til, til sidst.

4. Kom kidneybønnerne og de sorte bønner i en si og skyl dem. Tilsæt halvdelen af bønnerne i gryden sammen med hakkede tomater og smuldret bouillon. Blend saucen med en stavblender så den får en tyk konsistens.

5. Tilsæt resten af bønnerne og chokoladen og lad saucen simre. Smag til med salt og peber.

6. Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem herefter i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade eller to beklædt med bagepapir og drys med salt.

7. Bag tortillachipsene ved 175 grader i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.

8. Server chili sin carnen med dampende varme ris, hjemmelavede tortillachips og guacamole. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle tortillapandekagerne.

Ekstra smag: Tilsæt frisk eller tørret chili og top med friske krydderurter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.