Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
60+ min
0 min
Glæd dig! Denne her chokobombe er både mega lækker og aldeles syndig. Der er chokolade i hvert eneste lag, og det allerbedste er, at bomben er super nem at lave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Kage
- 350 gramfærdig marmorkage
- 2 dlkakaomælk
- 4 dlpiskefløde
- 200 gramPhiladelphia eller anden friskost
- 1 spskvaniljesukker
- 2 spsksirup
- 100 gramlys chokolade
- Topping
- 100 grammørk chokolade
- 1 dlpiskefløde
- 200 gramCoco Pops
Fremgangsmåde
1
Skær marmorkagen i skiver og læg dem i en kageform, så de dækker hele bunden. Hæld kakaomælk over bunden.2
Pisk flødeskum, friskost, vaniljesukker og sirup sammen til en cremet konsistens. Fordel massen på kagebunden.3
Bræk den lyse chokolade i mindre stykker og smelt det i mikroovnen. Det gøres bedst ved at varme chokoladen op til det punkt, hvor den er 90% smeltet. Når du herefter rører chokoladen sammen, så smelter resten. Hæld chokoblandingen over cremen og fordel den med en gaffel.4
Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og smelt det i mikroovnen på samme måde som det lyse chokolade. Tilsæt piskefløde og rør godt sammen. Knus Coco Pops groft med dine hænder og bland dem sammen med den mørke chokolade. Fordel det over kagen.5
Stil kagen på køl i en time eller to inden servering, så den når at sætte sig. Så må der guffes. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære marmorkagen i skiver. De kan også knuse Coco Pops.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.