Choux au craquelin - krakelerede vandbakkelser med creme

Ingredienser

( 24 stk. )

  • Krakelering
  • 40 gramsmør
  • 40 gramrørsukker
  • 50 gramhvedemel
  • Dej
  • 1.75 dlvand
  • 75 gramsmør
  • 100 gramhvedemel
  • 0.25 tsksalt
  • 3 stkæg
  • Creme
  • 125 gramblåbær
  • 5 dlpiskefløde
  • 50 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk lime
  •  fryseposer
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Choux au craquelin - krakelerede vandbakkelser med creme

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Så du også de her franske choux au craquelin i Bagedysten? De er super flotte og sjove at lave. Den krakelerede top giver vandbakkelserne en sprød krumme, som passer godt til det cremede fyld af flødeskum med lime og blåbær. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Krakelering
  • 40 gramsmør
  • 40 gramrørsukker
  • 50 gramhvedemel
  • Dej
  • 1.75 dlvand
  • 75 gramsmør
  • 100 gramhvedemel
  • 0.25 tsksalt
  • 3 stkæg
  • Creme
  • 125 gramblåbær
  • 5 dlpiskefløde
  • 50 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk lime
  •  fryseposer

Fremgangsmåde

Krakelering

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær smør i mindre stykker og bland det sammen med sukker og mel ved at ælte det i hænderne til dejen er samlet. Hvis du vil lave forskellige farver topping så del dejen i 2-3 stykker og ælt frugtfarve ind i hvert stykke. Hvis dejen er for klæbrig, så tilsæt lidt hvedemel. Stil dejen til side.

Vandbakkelser

3. Hæld vandet i en stor gryde og varm det op sammen med smørret, til det er smeltet.

4. Tilsæt mel og salt og rør godt, så dejen bliver til en fast masse uden klumper. Sluk for varmen og lad dejen køle lidt af i gryden.

5. Når du kan stikke en finger i dejen uden, at det brænder, tilsætter du et æg ad gangen under omrøring. Når dejen er glat og uden klumper, hælder du den i en frysepose eller tylpose og klipper et hul i hjørnet.

6. Tryk dejen ud i små toppe på størrelse med golfbolde på en bageplade beklædt med bagepapir.

7. Form små kugler af dejen til krakelering på størrelse med vindruer. Tryk dem flade, så de har samme størrelse med vandbakkelserne. Læg stykkerne ovenpå vandbakkelserne.

8. Bag nu vandbakkelserne i ca. 20 minutter, til de er smukt gyldne på toppen - det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dejen så falder sammen.

9. Tag bagepladen ud og klip et lille hul i siden på de færdigbagte vandbakkelser, så dampen kan slippe ud - så falder de ikke sammen. Lad vandbakkelserne køle af.

Creme

10. Hak skyllede blåbær i mindre stykker.

11. Pisk fløden til blød skum sammen med flormelis, vaniljesukker og fintrevet skal fra en skyllet lime. Når fløden er pisket, smager du flødeskummet til med saften fra limen og vender blåbær i. Pas på ikke at røre for meget i fløden.

12. Hæld fløden i enten en frysepose eller en tylpose. Klip et hul i hjørnet (der er stort nok, så blåbær-stykkerne kan komme igennem) og sprøjt cremen ind i vandbakkelserne. Top evt. med blåbær og lidt flødeskum.

13. Server de lækre choux au craquelin med det samme eller stil dem på køl inden servering. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske flødeskum og pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre