Christinas lækre honning-limekylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 fedhvidløg
  • 4 spskakaciehonning*
  • 1 stklime
  • 8 stkkyllingelår
  • 2 stkappelsin
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramfeta i tern
  •  frisk pasta
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %- eller piskefløde
  • 1 stkhvidløgsflute
  •  maizena
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne opskrift er kåret som månedens medlemsopskrift i november 2017. Den er indsendt af Christina, der er mor til Anne-Sofie på 16 år og Emma på 14 - og den smager fuldkommen fantastisk! Lækre kyllingelår der er marineret i honning og lime og serveret med appelsinsalat, pasta og smovseSOVS - og ikke sauce. Gem et par lår til ungernes madpakker. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Pres hvidløget og svits det i lidt olivenolie i en kasserolle i ca. 30 sekunder. Det skal ikke tage farve, men blot dufte dejligt. Tilsæt herefter honning og friskpresset lime og lad det hele smelte sammen.

3. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, hæld den smeltede honning- og limeblanding ud over og krydr med salt og peber. Lad kasserollen blive stående til saucen. Bag lårene i ca. 35 minutter i ovnen, til de er smukt gyldne og gennemstegte helt ind til benet.

4. Imens kyllingen hygger sig i ovnen laver du en hurtig salat. Skær appelsinerne i mundrette bidder, vend dem sammen med skyllet salat og top med feta i tern.

5. Kog nu pastaen efter anvisningen på pakken. Tag kyllingen ud og hæld væden fra fadet op i kasserollen. Tilsæt fløde, rør godt og lad det hele koge op. Jævn med lidt Maizena rørt ud i vand i en kop.

6. Lun flutet og server lårene med appelsinsalaten, pastaen og den lækre SOVS, der gør pastaen ekstra lækker og cremet. Velbekomme :o)

Tip

Vi synes, at Christina skal have det sidste ord. For historien bag opskriften er virkelig fin:

"Det var oprindeligt min mor, der lavede opskriften. Min mor var fantastisk til at lave mad. Hun sværgede altid til det hjemmelavede fra bunden, og ofte var jeg med i køkkenet som barn og havde mine egne maddage. Jeg mistede desværre min mor for 16 år siden, så mine døtre har aldrig kendt deres mormor. Men de kender hendes mad, og hendes måde at lave mad på, for den er de vokset op med."

Tak, Christina. Også til din mor.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre