Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Saftige citronmarinerede kyllingefileter og kartofler vendt i den lækreste sauce af bagte peberfrugter, mandler, løg og hvidløg. Serveret med frisk grønt på spyd. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 2 stksnackpeber
- 1 stkrødløg
- 1 fedhvidløg
- 50 grammandler
- 15 stkcherrytomater
- 1 stkagurk
- 0.5 stkfrisk ananas
- 450 gramkyllingefilet
- 1 stkcitron
- 1 dlolivenolie
- bagepapir
- salt
- peber
- grillspyd
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.2
Skyl snackpeberne og fjern kernehuset, pil skrællen af løg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og vend det med mandlerne, en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det hele i ovnen i ca. 15 min. Det må meget gerne blive lidt branket.3
Skyl cherrytomater og agurk. Skær agurken og ananassen i mundrette størrelser og kom skiftevis cherrytomat, agurk og ananas på grillspyd.4
Skær kyllingefileterne i mindre stykker og vend dem i lidt olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Varm en pande op og steg kyllingefileterne til de er gennemstegte og gyldne på begge sider.5
Blend de bagte snackpeber, rødløg, hvidløg, mandler og 1 dl. olivenolie med en stavblender. Smag til med citronsaft. Vend romesco saucen sammen med kartoflerne eller server det i en skål ved siden af.6
Server citronkylling, kartofler med romesco sauce og grøntsagsspyd. Velbekomme!Tip
Tips til de mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn komme grøntsager på grillspyd.