Citronkylling og kartofler med romesco-sauce. Hertil frisk grønt på spyd.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 2 stksnackpeber
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 50 grammandler*
  • 15 stkcherrytomater
  • 1 stkagurk
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1  stkcitron
  • 1 dlolivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Saftige citronmarinerede kyllingefileter og kartofler vendt i den lækreste sauce af bagte peberfrugter, mandler, løg og hvidløg. Serveret med frisk grønt på spyd. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.

2. Skyl snackpeberne og fjern kernehuset, pil skrællen af løg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og vend det med mandlerne, en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det hele i ovnen i ca. 15 min. Det må meget gerne blive lidt branket.

3. Skyl cherrytomater og agurk. Skær agurken og ananassen i mundrette størrelser og kom skiftevis cherrytomat, agurk og ananas på grillspyd.

4. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og vend dem i lidt olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Varm en pande op og steg kyllingefileterne til de er gennemstegte og gyldne på begge sider.

5. Blend de bagte snackpeber, rødløg, hvidløg, mandler og 1 dl. olivenolie med en stavblender. Smag til med citronsaft. Vend romesco saucen sammen med kartoflerne eller server det i en skål ved siden af.

6. Server citronkylling, kartofler med romesco sauce og grøntsagsspyd. Velbekomme!

Tip

Tips til de mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn komme grøntsager på grillspyd.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre