Super nem og saftig citronmåne

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 300 gramhvedemel
  • 350 gramsukker
  • 2 tskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 stkæg
  • 1.5 dlyoghurt naturel
  • 1.5 dlsolsikkeolie
  • Citron glasur
  • 150 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk citron
  •  gul frugtfarve
  •  kogt vand
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Super nem og saftig citronmåne

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Citronmåne er en skøn klassiker, som ofte forbindes med kaffestuen på politistationen og kage fra tanken. Men vi tør godt love, at vi har lavet en virkelig lækker opskrift på den hjemmelavede udgave. Den er blød, saftig og mega nem at lave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 300 gramhvedemel
  • 350 gramsukker
  • 2 tskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 1 stkøkologisk citron
  • 3 stkæg
  • 1.5 dlyoghurt naturel
  • 1.5 dlsolsikkeolie
  • Citron glasur
  • 150 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk citron
  •  gul frugtfarve
  •  kogt vand

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.

3. Pisk alle de våde ingredienser sammen i en anden skål: Fintreven skal fra en skyllet citron, saften fra citronen, æg, yoghurt og olie. Tilsæt nu de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.

4. Smør en rund springform eller bageform (diameter ca. 25-30 cm) og hæld dejen i formen. Bag den i 35-45 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

5. Imens kagen bager, kan du lave glasuren klar. Bland flormelis, fintrevet skal fra en skyllet citron, saften fra citronen, frugtfarve og evt. lidt mere vand, hvis der ikke er nok saft i citronen. Rør glasuren godt sammen - den må ikke være for flydende.

6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Smør glasuren på kagen - det må gerne være et ordentligt tykt lag.

7. Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 1-2 dage.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver tl mindre børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen og være med til at lave glasur.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre