Citronmarinerede kyllingespyd med sprøde kartofler, sennepssauce og salat - til to dage

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 900 gramkyllingefilet
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  salat efter eget valg
  • 75 gramsaltede mandler
  • 1 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  •  dressing efter eget valg
  •  fryseposer
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der sker bare et eller andet, når man serverer mad på spyd! Af en eller anden grund, så spiser børn bare mere af det. Det kommer de nok også til med de her lækre citronmarinerede kyllingespyd, som vi serverer med sprøde kartofler, sennepssauce og salat. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme resterne til fyld i lune wraps i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Vask og skrub kartoflerne, læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og salt. Er I glade for hvidløg, så pres et fed og vend det sammen med kartoflerne - det giver ekstra god smag. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

3. Riv skallen af halvdelen af en skyllet citron og bland saften fra citronen sammen med oregano, presset eller hakket hvidløg, olivenolie og lidt salt og peber til marinaden i en skål.

4. Skær kyllingen i mindre stykker. Læg dem i en frysepose eller en skål sammen med marinaden og bland det hele godt sammen.

5. Sæt halvdelen af kyllingefileterne på spyd. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Læg spyddene og den anden halvdel af kyllingestykkerne (de skal bruges i morgen) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 15-20 minutter til de er gennemstegte.

6. Vask tomaterne og skær dem i halve. Skyl peberfrugten og skær den i mundrette stykker. Vend sammen med skyllet salat, saltede mandler og valgfri dressing.

7. Opvarm sennep, fløde, smuldret grøntsagsbouillon og timian i en gryde og kog det igennem. Smag til med salt og peber.

8. Server spyddene med de sprøde kartofler, sennepssauce og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater i halve og peberfrugter i mundrette stykker. De kan også rive skallen af citronen. Mere smag: Hvis dine børn kan klare lidt mere pep i smagen, så tilsæt lidt mere sennep. Du kan også jævne sovsen med Maizena rørt ud i vand.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre