Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Chili con carne er en super nem og lækker familieret. Og på trods af det rødglødende i navnet, kan den justeres i lige den styrke, man lyster. Her har vi lavet en lidt lettere con carne, hvor vi har udskiftet det klassiske oksekød med kyllingekød. Husk at opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 300 gramgulerødder
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkgul peberfrugt
- 1 stkrød chili
- 800 gramhakket kyllingekød
- 3 tskspidskommen
- 2 dåsekidneybønner
- 1 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 1 spsktørret oregano
- 1 terninghønsebouillon
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, rens og skyl peberfrugterne og skær det hele i tern.3
Steg nu løg og hvidløg i i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Steg i et par minutter, til løgene har taget farve. Hak chilien fint og tilsæt til at begynde med kun lidt af den sammen med kødet og spidskommen. Du kan altid skrue op for flammerne senere ;o) Krydr med salt peber og spidskommen og brun kødet godt af.4
Tilsæt kidneybønner, tomater, tomatpuré, oregano, smuldret bouillonterning, gulerødder og peberfrugt og bring hele molevitten i kog. Lad det simre så længe, du har tålmodighed til. Gerne 10 minutter eller mere. Jo længere tid con carnen simre, jo mere tæt og smagfuld bliver den. Husk blot at røre og sørge for, at den ikke steger tør.5
Smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili og spidskommen, hvis du synes. Velbekomme!Tip
Husk at gemme resten af con carnen til dagen derpå. Chili con carne smager super godt med tortillachips og guacamole som tilbehør. Klik på linksene for at få vores nemme opskrifter.
Retten kan fryses. Undlad dog at fryse ris og evt. grønt drys.