Nem con carne med kylling - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stkrød chili
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 3 tskspidskommen
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 terninghønsebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nem con carne med kylling - til to dage

I samarbejde med

3.2, Meget populær

Chili con carne er en super nem og lækker familieret. Og på trods af det rødglødende i navnet, kan den justeres i lige den styrke, man lyster. Her har vi lavet en lidt lettere con carne, hvor vi har udskiftet det klassiske oksekød med kyllingekød. Husk at opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stkrød chili
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 3 tskspidskommen
  • 2 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 terninghønsebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, rens og skyl peberfrugterne og skær det hele i tern.

3. Steg nu løg og hvidløg i i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Steg i et par minutter, til løgene har taget farve. Hak chilien fint og tilsæt til at begynde med kun lidt af den sammen med kødet og spidskommen. Du kan altid skrue op for flammerne senere ;o) Krydr med salt peber og spidskommen og brun kødet godt af.

4. Tilsæt kidneybønner, tomater, tomatpuré, oregano, smuldret bouillonterning, gulerødder og peberfrugt og bring hele molevitten i kog. Lad det simre så længe, du har tålmodighed til. Gerne 10 minutter eller mere. Jo længere tid con carnen simre, jo mere tæt og smagfuld bliver den. Husk blot at røre og sørge for, at den ikke steger tør.

5. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili og spidskommen, hvis du synes. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resten af con carnen til dagen derpå. Chili con carne smager super godt med tortillachips og guacamole som tilbehør. Klik på linksene for at få vores nemme opskrifter.

Retten kan fryses. Undlad dog at fryse ris og evt. grønt drys.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre