Cornflakeskylling med pestopasta

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramcornflakes
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 stkæg
  • 400 gramkyllingeinderfilet
  •  fuldkornspasta
  • 70 grampesto
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er super lækker! Kylling paneret i cornflakes og parmesan og serveret med hurtig pestopasta! Tag ungerne med i køkkenet og få dem til at hjælpe. Det er ret sjovt at knuse cornflakes med fingrene. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Knus cornflaksene i en skål med de bare næver - eller få ungerne til at gøre det - og bland dem med parmesan, salt og peber. Altså cornflaksene. Ikke ungerne! Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.

3. Vend kyllingestykkerne i æg og vend dem efterfølgende i cornflakesblandingen - tryk godt ned i cornflaksene, så de hænger ved. Læg kyllingen på en bageplade beklædt med bagepapir og drys evt. en smule mere cornflakes over. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.

4. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og bland sammen med pestoen. Skræl gulerødderne, vask agurkerne og skær begge dele i stave som gnavergrønt.

5. Server de sprøde kyllingestykker med pestopasta og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Du kan sagtens købe revet parmesan på pose, men det er meget billigere at købe et helt stykke og rive det selv. Og den lidt billigere udgave, der hedder Grana Padano, er også helt fin! Og har du kun almindelig ost i køleskabet, bruger du bare det. Husk i øvrigt at gemme et par kyllingestykker til ungernes madpakker!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre