Cottage pie med søde kartoffelskiver

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsøde kartofler
  • 400 gramgulerødder*
  • 6 stænglerbladselleri*
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 tskkarry
  • 800 gramhakket oksekød
  •  tørret oregano eller timian
  • 3 dlvand
  • 70 gramtomatpuré
  • 4 spskengelsk sauce el. soya
  • 300 gramedamamebønner eller ærter
  • 1 terningoksebouillon
  • 200 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Cottage pie minder meget om den irske shepards pie - den eneste forskel er, at vi her bruger oksekød og ikke lammekød. Og selvom det måske lyder farligt fint, er der egentlig blot tale om en fars med kartoffellåg. Men det smager mega godt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i meget tynde skiver eller riv dem på et mandolinjern - men husk nu at passe på fingrene! Gem kartoffelskiverne til senere.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Skyl bladselleri og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt karry, oksekød og oregano eller timian. Krydr med salt og peber og steg videre, til kødet er brunet godt af.

4. Tilsæt vand, tomatpuré, engelsk sauce, edamamebønner eller ærter, gulerødder i tern, bladselleri og smuldret bouillon.

5. Smag kødsaucen til med salt og peber og hæld den i et ovnfast fad. Læg kartoffelskiverne ovenpå som et låg og drys med revet ost på toppen. Bag den ovnen i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er blevet fine og gyldne.

6. Server den lækre pie med engelsk sauce - og evt. lidt ketchup, hvis du vil være særligt populær hos familiens yngste..

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære bladselleri i mindre stykker. De kan også være med til at toppe kødsaucen med kartoffelskiver.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre