Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker og cremet blomkålssuppe rørt med flødeost og serveret med sprød kalkunbacon og miniflutes. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 stkblomkål
- 7 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 100 gramkalkunbacon
- 4 stkminiflutes med fuldkorn
- 150 gramflødeost med urter
- olivenolie
- bagepapir
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne, pil skrællen af løget og skær det hele i grove tern. Pluk små buketter af blomkålen.3
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, løg og blomkål. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 min. under låg.4
Imens suppen simre: Skær kalkunbacon i tern. Læg baconstykkerne og miniflutene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det hele i ovnen i ca. 10 min.5
Blend suppen med en stavblender og rør flødeosten i. Smag til med salt og peber.6
Server suppen i skåle med sprød bacon på toppen og miniflutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn lægge baconstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.