Cremet blomkålssuppe med rødspætte og croutoner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkblomkål
  • 400 gramkartofler
  • 1.5 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 4 skiverugbrød
  • 225 gramrødspættefileter
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cremet blomkålssuppe med rødspætte og croutoner

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Blomkålssuppe er en lækker, cremet og mild suppe, som vi her topper med rugbrødscroutoner og stegt rødspætte. Lav evt lidt ekstra rugbrødscroutoner til ungernes madpakke. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkblomkål
  • 400 gramkartofler
  • 1.5 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 4 skiverugbrød
  • 225 gramrødspættefileter
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Fjern stok og blade fra blomkålen. Vask og del den i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Læg blomkål og kartofler i en gryde, tilsæt vand, bouillonterninger og kog ca. 10-15 min., til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

2. Skær imens rugbrød i små tern og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i en sjat olie og bag dem i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt og lad dem køle af.

3. Krydr fisken med salt og peber og steg den i lidt olivenolie på en pande. Læg den på en tallerken og dæk til med alufolie.

4. Hæld halvdelen af grøntsagsvandet fra i en skål og stil til side. Blend resten af vandet og grøntsagerne i en blender - eller brug en stavblender - og blend, til suppen er helt glat. Tilsæt evt. lidt mere grøntsagsvand, hvis suppen er for tyk.

5. Husk i øvrigt aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg evt. et viskestykke over i stedet for låget. Hæld den derefter tilbage i gryden og tilsæt fløde. Smag til med citron, salt og peber.

6. Server den dampende varme suppe toppet med fisk i flager, rugbrødcroutoner og evt. lidt citron på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at dele blomkålen i små buketter. De kan også skære rugbrødet i tern. 

Du kan sagtens erstatte madlavningsfløde med mælk, cremefine - eller fuldfed piskefløde, hvis der virkelig skal kræses! Bacon kan også erstattes af parmaskinke, serrano eller spegepølse i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre