Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Du kan godt begynde at glæde dig til denne fantastiske dalgonakage! Den er fyldt med kaffe, flødecreme og hakket mørk chokolade, lagt imellem luftige lagkagebunde. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 6 spskkogende vand
- 4 spskinstant kaffe
- 6 spsksukker
- 5 dlpiskefløde
- 200 gramPhiladelphia eller anden friskost
- 2 dlkondenseret mælk
- 100 grammørk chokolade
- 240 gramlagkagebunde
Fremgangsmåde
1
Kog vandet i en elkedel eller en gryde. Bland herefter instantkaffe, sukker og kogende vand sammen i en skål. Pisk det herefter til en lys og luftigt dalgonacreme med en elpisker - pas på, du ikke brænder dig. Stil til side.2
Pisk fløden let i en skål til der dannes bløde toppe. Stil til side.3
Pisk friskost og kondenseret mælk sammen i en skål til du har en helt glat creme. Vend cremen sammen med flødeskummet.4
Hak chokoladen fint og vend den forsigtigt i cremen.5
Fordel dalgonacremen på en lagkagebund og top herefter med flødecremen. Læg en lagkagebund ovenpå og gentag med de næste to bunde. Top evt. med hakket chokolade på toppen hvis du har lidt til overs.6
Stil kagen på køl i en time eller to inden servering, så den når at sætte sig. Så må der guffes. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke chokoladen og piske cremen sammen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.