Cremet kartoffel- porresuppe med bacondrys og rugbrødscroutoner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1 stkporre
  • 1 stkløg
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 125 gramkalkunbacon
  • 4 skiverugbrød
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 pottepurløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kartoffel- porresuppe er en klassiker! Den er super nem at lave og har en dejlig mild og cremet smag. Her har vi lavet en udgave med sprøde rugbrødscroutoner og kalkunbacon på toppen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Skær porren i grove stykker og skyl dem grundigt. Skær løget i grove stykker. Kom det hele op i en dyb gryde, tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca. 25 min.

3. Skær bacon i tern og læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

4. Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og drys med salt. Skær rugbrødsskiverne i små tern og læg dem også på bagepladen.

5. Bag bacon og rugbrød i ovnen i ca. 12 min.

6. Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Smag til med salt og peber.

7. Server suppen med sprød bacont og rugbrødscroutoner og drys med friskhakket purløg. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle rugbrødsskiverne med olivenolie og drysse med salt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre