Cremet spaghetti carbonara med gulerødder og bacon

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Pasta carbonara
  • 500 gramfuldkornsspaghetti
  • 600 gramgulerødder
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 200 grambacon i tern
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 75 gramparmesan
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 stkpasteuriserede æggeblommer
  • 1 stklime
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cremet spaghetti carbonara med gulerødder og bacon

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har lavet en lækker og cremet spaghetti carbonara med gulerødder, bacon og ost, som vi serverer med gnavergrønt. Vi koger ekstra spaghetti, som skal bruges til den lækreste spaghetti-roulade dagen derpå. Så husk at gemme halvdelen af den kogte spaghetti. Kan du få hokkaidogræskar i supermarkedet, er det et lækkert alternativ til gulerødder. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Pasta carbonara
  • 500 gramfuldkornsspaghetti
  • 600 gramgulerødder
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 200 grambacon i tern
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 75 gramparmesan
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 stkpasteuriserede æggeblommer
  • 1 stklime
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Tag 1/3 af den kogte spagetti fra, overhæld den med koldt vand og gem til opskriften i morgen.

2. Skræl gulerødderne. Skær halvdelen i grove stykker og kog dem møre i vand og boullionterning. Det tager ca. 15 min. Skær resten af gulerødderne i små stykker og gem dem til senere.

3. Læg baconen på en kold pande. Tænd for varmen og tilsæt hakkede løg og hvidløg, når fedtet er begyndt at smelte. Steg videre til baconen er sprød.

4. Steg gulerodsstykkerne på en anden pande med lidt olivenolie, til de er har taget lidt farve. Smag til med salt, peber og saften fra en lime. Hæld dem i en skål og brug som topping.

5. Hæld vandet fra de kogte gulerødder og gem vandet. Blend de kogte gulerødder til en tynd puré med en stavblender. Tilsæt lidt kogevand undervejs, så konsistensen bliver som ketchup.

6. Riv parmesanen og pisk den sammen med fløde, æg, salt og peber. Hæld vandet fra spaghettien, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt bacon, æggeblanding og gulerodspuré og bland godt. Smag til med salt, peber og limesaft.

7. Skyl peberfrugten og agurk og skær i stave til gnavergrønt. Server pastaen med de stegte gulerodsstykker på toppen og gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødder i stykker. De kan også rive parmesan og skære agurk og peberfrugt i stave.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre