Culotte med bagte rodfrugter og glace

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramgulerødder
  • 200 grampersillerod
  • 800 gramfrisk rødbede
  • 1000 gramculotte- eller anden steg
  • 2 dlbalsamicoeddike
  • 6 spskakaciehonning
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Culotte med bagte rodfrugter og glace

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

En fantastisk fredags- og weekendret. Rodfrugter er mega lækre i ovnen, og den karamelliserede glace er et hit! Du kan i øvrigt sagtens erstatte culotten med cuvette. Den er en del billigere, men smager stadig rigtig godt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramgulerødder
  • 200 grampersillerod
  • 800 gramfrisk rødbede
  • 1000 gramculotte- eller anden steg
  • 2 dlbalsamicoeddike
  • 6 spskakaciehonning
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Skræl rødder og rødbeder, skær dem i pommes frites-tykke bjælker og vend dem med en god slat olivenolie i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og stil dem i ovnen i ca. 60 minutter. Vend dem undervejs.

2. Rids fedtet på stegen i tern. Pas på ikke at skære ned i kødet. Krydr med salt og peber. Brun stegen godt af på alle sider i lidt olivenolie på en pande ved høj varme. Læg stegen i et ovnfast fad med lidt vand i bunden.

3. Steg culotten i ovnen i ca. 45-60 minutter. Tag den ud og lad den trække utildækket på et spækbræt i ca. 10-15 minutter. Vi anbefaler, at du bruger et stegetermometer, da ovne - og tykkelsen på kød - er meget forskellig. Bruger du stegetermometer, skal du tage kødet ud, når termometeret viser 54-56 grader. Mens kødet trækker, stiger kernetemperatur til 58-60 grader. Det svarer til medium.

4. Når du tager kødet ud, skruer du varmen op til 225 grader og giver rodfrugterne en god omgang varme, til de er lysebrune.

5. Imens kød og rodfrugter er i ovnen, bringer du balsamico, honning, vand og bouillon i kog i en gryde og lader det koge i ca. 20 minutter, eller til det har konsistens som tynd honning. Tag gryden af varmen - så bliver glacen lidt tykkere, når den køler af.

6. Skær kødet i skiver på tværs af fibrene - så undgår du, at det bliver unødigt sejt. Server med de bagte rodfrugter og lidt glace dryppet på tallerkenen. Velbekomme!

Tip

Glace er ikke en sauce i klassisk forstand. Brug lidt mindre og frys evt. resten ned til næste gang, du skal bruge lidt lækkert at dyppe i.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre