Culotte med bagt kartoffel og bearnaise

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 125 gramsmør
  • 1 brevbearnaisepulver - f.eks. Claus Holms
  • 1 stkkalveculotte
  • 4 stkbagekartofler
  • 1 stkmini romainesalat
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stktomater
  • 1 stkæble
  • 0.25 dlbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Culotte med bagt kartoffel og bearnaise

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Culotte er perfekt til fredag og lørdag, eller bare når der skal lidt ekstra lækker på bordet. Her er culotten serveret med en hurtig salat, bagte kartofler og vanedannende bearnaisesmør. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 125 gramsmør
  • 1 brevbearnaisepulver - f.eks. Claus Holms
  • 1 stkkalveculotte
  • 4 stkbagekartofler
  • 1 stkmini romainesalat
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stktomater
  • 1 stkæble
  • 0.25 dlbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skær smørret i tern og rør det godt sammen med halvdelen af bearnaisepulveret i en skål. Smag til og tilsæt evt. mere bearnaisepulver. Læg det bløde smør i en aflang pølse på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse - ligesom en shawarma! Læg smørret i fryseren, mens du laver resten. Hvis smørret kommer lige fra køleskabet, skærer du det blot i tern og giver det et par sekunder på fuld drøn i mikroovnen i en skål, der kan tåle den slags strabadser. Smørret skal ikke smelte, men blot være så blødt, at du kan røre det sammen med en ske.

3. Rids fedtet på stegen i små tern. Krydr med salt og peber og brun stegen i lidt olie på en pande ved høj varme i et par minutter, til stegen er fin og brun på alle sider. Det gør den mere sprød og saftig, når du steger den.

4. Stil stegen i ovnen i et fad med lidt vand i bunden. Steg den i ca. 45-60 min. pr. kilo og lad den efterfølgende trække i 10-15 minutter utildækket på et spækbræt. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer. Når stegen er 56-58 grader i midten, er den medium - men husk at tage stegen ud lidt før, da den steger videre, når den trækker. Så tager du den ud, når temperaturen er 52-54 grader, vil stegen ende med at være ca. 56-58. Smart ik' :o)

5. Vask og skrub kartoflerne grundigt og prik dem fem gange hver med en gaffel, imens stegen hygger sig i ovnen. Læg kartoflerne på en tallerken og giv dem i 10-15 minutter i mikroovnen på fuld effekt. Vend dem og giv dem og giv dem 10-15 minutter på den anden side - også ved fuld effekt. Husk at mikroovne og kartofler er meget forskellige. Hold derfor øje med kartoflerne undervejs og stik i dem med en gaffel for at mærke, om de er bløde og gennembagte hele vejen igennem. Hvis ikke, giver du dem bare lidt mere. Husk, at tilberedningstiden bliver længere, jo flere kartofler du laver ad gangen.

6. Imens kartofler og steg hygger sig i ovnen, laver du en hurtig salat af skyllede salatblade, vasket peberfrugt, befriet for kerner og skåret i tern, samt skyllet tomat og æble skåret i tern. Rør en dressing sammen af lidt balsamicoeddike, honning og citronsaft og smag til med salt og peber.

7. Skær stegen i skiver. Begynd med den smalle ende og vend stegen ca. halvvejs, når du kan se, at kødfibrene begynder at skifte retning. Du skal hele tiden skære på tværs af fibrene. Server med salat og bagekartofler med en skive kold bearnaisesmør i midten. Velbekomme :o)

Tip

Laver du bagekartoflerne i ovnen, skal du bage dem i en forvarmet ovn på 185-200 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. Vælg i øvrigt den bearnaise med mindst ballade i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre