Dahl med blomkål. Hertil grove hvidløgsflutes og myntedressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 1 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 300 gramblomkålsris
  • 6 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 1 pottefrisk mynte
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkcitron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Dahl er en klassisk vegetarret fra det indiske køkken. Her har vi lavet en version med røde linser og blomkålsris og serveret den med groft hvidløgsflute og myntedressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af hvidløgene, hak dem fint og skyl de røde linser.

3. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits hvidløg, karry, spidskommen, koriander og kardemomme.

4. Tilsæt røde linser, hakkede tomater, blomkålsris, vand og bouillon. Lad retten simre i ca. 25 min. Rør jævnligt, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

5. Lun flutet i ovnen.

6. Skyl mynten og hak den fint. Rør creme fraiche sammen med mynte og smag til med citronsaft, salt og peber.

7. Server den smagfulde dahl med hvidløgsflute og myntedressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn dufte til krydderierne og røre dressingen sammen. Ekstra smag: Tilsæt mere karry, spidskommen, stødt koriander og stødt kardemomme.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre