De lækreste kanelsnegle

Ingredienser

( Ca. 16 styk )

  • Dej
  • 2 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 2 spskvaniljesukker
  • 1 tskkardemomme
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  • Remonce
  • 250 gramsmør
  • 4 tskstødt kanel
  • 170 grambrun farin
  • Glasur og drys
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskkogende vand
  •  valgfri krymmel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

De lækreste kanelsnegle

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Mmmm!! Svampede og lækre kanelsnegle hører til de absolutte favoritter hos Mambeno. Har har vi lavet en udgave med kardemomme og krymmel på toppen. Og kan du få fat i frysetørrede hindbær, så smager det også virkelig godt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 2 dlmælk
  • 25 gramgær
  • 100 gramsmør
  • 50 gramsukker
  • 2 spskvaniljesukker
  • 1 tskkardemomme
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  • Remonce
  • 250 gramsmør
  • 4 tskstødt kanel
  • 170 grambrun farin
  • Glasur og drys
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskkogende vand
  •  valgfri krymmel

Fremgangsmåde

1. Lun mælken så den er lillefingervarm og rør gæren ud deri. Rør smørret til dejen, sukker, vaniljesukker og kardemomme hvidt i en skål eller røremaskine. Tilsæt æg og salt og rør det sammen til en jævn masse. Tilsæt mælkeblandingen og melet lidt efter lidt.

2. Rør på livet løs i nogle minutter, til dejen slipper, når du rører ved den med fingrene. Pas på, at den ikke bliver for tør.

3. Lad dejen hvile under et viskestykke, imens du laver remoncen. Du skal blot piske smørret til remoncen, kanel og brun farin sammen i en skål.

4. Rul nu dejen tyndt ud i et rektangel på ca. 60 x 40 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag og rul sammen på den lange led. Skær dejen ud i stykker af ca. 3-4 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan evt. trykke dem lidt flade med hånden.

5. Lad sneglene hvile under et viskestykke i en times tid. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.

6. Bag sneglene i 20-25 minutter, til de er smukt gyldne på toppen og dufter fantastisk. Tag dem ud og lad dem køle af.

7. Rør flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Pas på ikke at tilsætte for meget vand til at begynde med. Fordel lidt glasur på toppen af hver snegl og drys med en valgfri krymmel.

8. Så må der guffes, velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienser i dejen. De kan også rulle dejen ud, smøre remonce på og rulle dejen sammen. De kan selvfølgelig også lave glasur og pynte.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre