Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
3+ min
MUMS! Her har vi lavet de syndigste Nutella-trøfler. De er mega simple at lave, så den eneste udfordring er sådan set at udholde tålmodighedsprøven, mens de køler af. Glæd dig og god fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grammørk chokolade
- 1 dlpiskefløde
- 3 spskNutella
- 50 gramhasselnødder
Fremgangsmåde
1
Knæk chokoladen og kom den i en gryde sammen med fløde og Nutella. Opvarm det hele under omrøring, til chokoladen er smeltet og du har en samlet masse. Det må ikke buldrerkoge men skal blot simre.2
Tag massen af varmen og hæld den i en skål. Sæt den i køleskabet i 2-3 timer eller i fryseren i 1-2 timer.3
Imens rister du hasselnødderne på en tør pande, til de tager lidt farve og dufter dejligt. Afkøl dem og kør dem mellem håndfladerne, så skallerne falder af. Giv hasselnødderne en snurretur i en minihakker eller en foodprocessor, til de hakket fint. Bred de hakkede nødder ud på en flad tallerken.4
Når chokolademassen er blevet hård, bruger du en ske til at grave chokomasse ud til en kugle på størrelse med en stor glaskugle. Tril den rund i hånden - men ikke for lang tid, da chokoladen så smelter. Rul dem herefter i hasselnødderne og stil dem på køl i ca. en halv time.5
Så må der ENDELIG guffes - og de er ventetiden værd, tro os! Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække chokoladen og komme alle ingredienser i gryden og røre rundt. De kan også trille trøflerne og vende dem i hasselnødder.