De nemmeste kødboller på spyd

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 500 grammedisterpølse
  • 4 stkmajskolber
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 pottepurløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  •  træspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

De nemmeste kødboller på spyd

I samarbejde med

3.3, Meget populær

De her kødboller er super nemme - og ungerne elsker dem! De er lavet ud af fyldet fra medisterpølse, stegt i ovnen og trukket på spyd med grøntsager. Vi har serveret spydene med majskolber, ris og cremefraichedressing. Vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 500 grammedisterpølse
  • 4 stkmajskolber
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 pottepurløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  •  træspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft, kog risene efter anvisningen på pakken og bring en gryde med saltet vand i kog til majskolberne.

2. Fugt hænderne. Klem små portioner fars ud af medisterpølsen og form til fine deller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen, til de er gennemstegte. Det tager 10-20 minutter alt efter størrelsen.

3. Fjern blade og de der mega irriterende og genstridige hår fra majskolberne. Del kolberne i passende størrelser og kog dem møre i ca. 10 minutter.

4. Rør en hurtig dressing sammen af cremefraiche og hakket purløg - smag til med salt og peber.

5. Skyl cherrytomater og agurk og skær agurken i mundrette bidder. Træk deller og grøntsager på spyd i den rækkefølge, du synes bedst om.

6. Servér spydene med ris, dressing og majskolber.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis du synes, at kødbollerne mangler lidt farve, efter de har været i ovnen, kan du bare give dem en hurtig svingtur i lidt smør eller olivenolie på en varm pande, inden du trækker dem på spyd.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre