Den bedste vegetargryde med søde kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 800 gramsøde kartofler
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 400 gramgrønne linser
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 8 dlkoldt vand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 spskrød karrypasta
  • 1 spsktørrede koriander
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  grøntsagspandekager eller brød
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig lækker og nem vegetarret med linser og søde kartofler. Og vores ellers proteinglade unger savner slet ikke kødet! Servér retten med groft brød eller vores lækre små grøntsagspandekager. Klik på kokkehuen for at få opskriften. Retten er til to dage så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette bidder. Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær dem i tern. Hæld linserne i en sigte og skyl dem godt.

2. Find nu din allerbedste yndlingsgryde og steg løg, hvidløg og peberfrugt i olivenolie i et par minutter. Tilsæt linser, søde kartofler, hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillon og lad hele herligheden koge i ca. 20 minutter.

3. Tilsæt rød karrypasta og koriander - og bare rolig: Den tørrede udgave smager ikke helt så meget af sæbe som de friske! Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis retten er blevet for tæt.

4. Smag til med salt og peber og servér retten i dybe tallerkener med vores lækre grøntsagspandekager eller et godt groft brød som tilbehør.

5. Velbekomme!

Tip

Du kan også købe grønne linser på dåse - hvis du gør det, skal linsemængden fordobles og vandmængden halveres.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skylle peberfrugterne, fjerne kernerne og skære dem i tern. De er også mestre til at røre i gryden - og så er det en god idé at få dem til at hjælpe med at smage til. Så er de nemmere at få til at spise og smage efterfølgende.. ;o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre