Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
35 min
Æblekage er en fantastisk måde at få brugt alle æblerne fra haven - eller du kan købe en pose i supermarkedet. Her har vi lavet en nem udgave med kanel, som vi serverer med creme fraiche. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1.5 dlrapsolie
- 125 gramsukker
- 125 grambrun farin
- 4 stkæg
- 500 gramæbler
- 250 gramhvedemel
- 1 spskstødt kanel
- 0.5 spskbagepulver
- 1 spskvaniljesukker
- 0.5 tsksalt
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.2
Pisk olien sammen med sukker og brun farin med en elpisker og tilsæt æggene et ad gangen, imens du pisker massen luftig. Skræl herefter æblerne, skær dem i mindre stykker og gem til senere.3
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, kanel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Vend melblandingen i æggeblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt herefter æblerne og rør, til du har en samlet masse.4
Hæld dejen i en springform eller en bageform (ca. 25 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter minutter, til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.5
Server kagen med creme fraiche. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også skære æblerne i mindre stykker.