Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
60+ min
En nem dessert at lave klar dagen før, så der ikke er så travlt nytårsaften - eller hvornår du ønsker at servere den. Vi pynter moussen med friske hindbær, hakket hvid chokolade og fine koral-tuilles. Desserten er en del af vores nytårsmenu. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Hindbærmousse
- 3 stkhusblas
- 400 gramfrosne hindbær
- 80 gramsukker
- 1 spskvaniljesukker
- 1 stkcitron
- 4 dlpiskefløde
- fryseposer
- Lakridsmousse
- 2 stkhusblas
- 0.5 dlkogende vand
- 100 gramhvid chokolade
- 1 spsklakridspulver
- 2 dlpiskefløde
- Koral-tuille og pynt
- 65 gramrapsolie
- 0.55 dlvand
- 10 gramhvedemel
- 0.5 spskrød frugtfarve
- 0.25 spsklakridspulver
- 50 gramhvid chokolade
- 100 gramfriske hindbær
Fremgangsmåde
Hindbærmousse
1
Læg husblassen i blød i en skål med vand så det dækker.2
Kog hindbær sammen med sukker, vaniljesukker og saften fra citronen. Kog det i 5 minutter. Hæld blandingen over i en skål igennem en si. Brug en spiseske til at røre rundt i massen i sien - så går det hurtigere. Smid kernerne i sien ud.3
Pisk flødeskummen stiv i en skål - men ikke så meget at den skiller.4
Klem vandet ud af husblassen og lad den opløse i den varme hindbærpuré. Det er vigtigt, at puréen stadig er varm for, at husblassen kan opløses.5
Bland nu først hindbærpuréen sammen med 4 spsk. af flødeskummet og vend det herefter med resten af flødeskummet. Rør hurtigt så husblassen ikke klumper.6
Sæt seks glas skrå - stil dem f.eks. i ris i et fad, så glassene står stabilt. Hæld moussen i en fryse- eller sprøjtepose og klip hul i hjørnet. Fordel moussen i de skrå glas - se billedet. Stil glassene i fryseren i ca. en time.7
Gå igang med lakridsmousse og koral-tuilles imens.Lakridsmousse
8
Læg husblas i en skål med vand så det dækker. Kog vand i elkedlen.9
Knæk chokoladen og smelt det i mikroovnen eller over et vandbad. Bland det kogende vand med lakridspulver og rør godt, til lakridspulver ikke klumper. Tilsæt husblas og rør godt. Rør lakridsvand i det smeltede chokolade og rør godt.10
Pisk flødeskummen stiv i en skål - men ikke så meget at den skiller.11
Når lakridschokoladen er stuetemperatur, blandes det med piskede flødeskum.12
Sæt nu glassene med hindbærmousse lige og fordel lakridsmousse i glassene - se billedet. Stil glassene på køl til moussen har sat sig. Det tager ca. 2-3 timer.Koral-tuille og pynt
13
Blend olie, vand, mel, frugtfarve og lakridspulver. Opvarm en pande og hæld ca. en spsk dej på panden. Det syder, så pas på, at du ikke bliver ramt af den varme olie. Når dejen er færdigbagt i midten, tages de små tuilles forsigtigt at panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle. Fortsæt til der ikke er mere dej.14
Hak hvid chokolade. Pynt moussen med friske hindbær, hvid chokolade og koral-tuilles. Godt nytår og velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske flødeskum.