Doughnut-is med græsk yoghurt og kakifrugt

Ingredienser

( 8 stk. )

  • 4 stksharon- eller kakifrugt
  • 3 dlgræsk yoghurt
  • 1 spskakaciehonning*
  • 0.5 spskvanillesukker
  •  valgfri krymmel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De ligner måske en klassisk doughnut, men som altid skal man ikke dømme på udseendet! Der er nemlig tale om de lækreste frugt-is lavet af kaki-, sharonfrugt. De er dyppet i græsk yoghurt, drysset med krymmel og smager super godt. Spis dem som en god snack eller dessert, som ikke er helt så syndig som en almindelig doughnut eller klassisk is. Kan du ikke finde sharonfrugter, så kan du sagtens bruge fersken. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær frugterne ud i runde skiver af ca. 1 cm i tykkelsen. Skær et hul i midten af skiverne, så de har form som en doughnut. Læg skiverne på en tallerken beklædt med bagepapir og sæt dem i fryseren i en time.

2. Bland græsk yoghurt med honning og vanillesukker. Dyp de kolde frugtskiver i yoghurten og drys med yndlingskrymmel. Læg igen skiverne på bagepapir og frys dem i 4-5 timer.

3. Så må der endelig smovses!

4. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at dyppe frugtskiverne i yoghurtblandingen og drysse med krymmel.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre