Efterårsgryde med helstegt kylling, grøntsager og ris - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 3 spskrød pesto
  • 1 spsktørret basilikum
  • 2 tsksalt
  • 1  stkhel kylling
  • 250 gramris
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Efterårsgryde med helstegt kylling, grøntsager og ris - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Denne skønne efterårsgryde er vi ret vilde med. Den smager virkelig godt, og så passer den sig selv det meste af tiden, så du kan smække benene op eller lægge tøj sammen imens! Retten er til to dage, så husk at gemme resterne til i morgen, hvor der er ekstra nem aftensmad. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 3 spskrød pesto
  • 1 spsktørret basilikum
  • 2 tsksalt
  • 1  stkhel kylling
  • 250 gramris
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne. Vask squash og skyl og rens peberfrugten. Skær det hele i mundrette stykker. Hak løg og hvidløg fint og bland sammen med de øvrige grøntsager i et ovnfast fad eller i en stegeso. Og ja, det hedder den altså..!

3. Vend hakkede tomater, vand, rød pesto, tørret basilikum, salt og peber sammen med grøntsagerne. Rens kyllingen og dup den tør med lidt køkkenrulle. Bland groft salt med lidt peber i en kop og gnid kyllingen ind i blandingen både indvendigt og udvendigt.

4. Læg kyllingen ovenpå grøntsagerne. Steg kyllingen i 10 minutter ved 225 grader. Skru varmen ned til 200 grader og steg videre i 50-60 minutter. Kødsaften skal være klar og kødet lyst og ikke lyserødt, så er fuglen færdig! Vil du have ekstra farve på skindet, så skru varmen op på 225 grader de sidste 10-15 minutter eller giv fuglen en tur på grillprogrammet. Husk dog at holde øje!

5. Kog imens risene efter anvisningen på pakken. Tag fadet ud af ovnen. Tag kyllingen op af fadet og skær den ud i ønskede stykker. Husk at gemme kød til i morgen. Smag på saucen. Mangler den smag, så krydr med lidt salt og peber, eller si den over i en gryde og smag til.

6. Servér den lækre kylling med grøntsager, sauce og ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære peberfrugten over og fjerne kernerne. Herefter kan de skylle den og skære i tern. De kan også sagtens skylle og skære squashen i stykker. Den er blød at skære i.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre