Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Glæd dig til en super lækker og hurtig simreret med kalkunfilet, paprika, kokosmælk og masser af rodfrugter. Kan du ikke få kalkunfilet eller kalkunbryst i dit lokale supermarked, bruger du bare kylling. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 300 gramgulerødder
- 4 stkpersillerod
- 1 stkporre
- 500 gramkalkun- ell. kyllingefilet
- 2 tskpaprika
- 2 spskhvedemel
- 2 dlkokosmælk
- 3 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 1/2 stkcitron
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løget fint. Skræl gulerødder og persillerod og skær begge dele i mundrette bidder på skrå. Vask porren grundigt - også i mellem bladene, hvor der kan gemme sig små genstridige bæster af jordrester. Så frem med luppen :o)3
På et andet spækbræt skæres kalkun eller kylling i mundrette tern - husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har skåret kalkun eller kylling.4
Steg løgene i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt kalkun eller kylling og paprika og krydr med lidt salt og peber. Steg videre et par minutter og tilsæt grøntsagerne. Drys med hvedemelet og rør godt. Tilsæt kokosmælk og vand og bring retten i kog. Tilsæt bouillonterningen og lad retten simre i ca. ti minutter, til grøntsagerne er møre men stadig har bid.5
Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med de dampende varme ris og evt. lidt hakket top fra porren som drys, hvis I er til det!6
Velbekomme :o)Tip
Hvis du har kokosmælk tilovers kan du fryse det i en tætsluttende beholder med låg og blot tø det op næste gang, du skal bruge kokosmælk :o)