Efterårsgryde med kalkun og rodfrugter

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 4 stkpersillerod
  • 1 stkporre
  • 500 gramkalkun- ell. kyllingefilet
  • 2 tskpaprika
  • 2 spskhvedemel
  • 2 dlkokosmælk
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Glæd dig til en super lækker og hurtig simreret med kalkunfilet, paprika, kokosmælk og masser af rodfrugter. Kan du ikke få kalkunfilet eller kalkunbryst i dit lokale supermarked, bruger du bare kylling. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løget fint. Skræl gulerødder og persillerod og skær begge dele i mundrette bidder på skrå. Vask porren grundigt - også i mellem bladene, hvor der kan gemme sig små genstridige bæster af jordrester. Så frem med luppen :o)

3. På et andet spækbræt skæres kalkun eller kylling i mundrette tern - husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har skåret kalkun eller kylling.

4. Steg løgene i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt kalkun eller kylling og paprika og krydr med lidt salt og peber. Steg videre et par minutter og tilsæt grøntsagerne. Drys med hvedemelet og rør godt. Tilsæt kokosmælk og vand og bring retten i kog. Tilsæt bouillonterningen og lad retten simre i ca. ti minutter, til grøntsagerne er møre men stadig har bid.

5. Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med de dampende varme ris og evt. lidt hakket top fra porren som drys, hvis I er til det!

6. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du har kokosmælk tilovers kan du fryse det i en tætsluttende beholder med låg og blot tø det op næste gang, du skal bruge kokosmælk :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre