Efterårsgryde med svinekød og pølser. Hertil kartoffelmos.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 300 gramcitronmarinerede schnitzler
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 115 gramcocktailpølser
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 50 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Efterårsgryde med svinekød og pølser. Hertil kartoffelmos.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Skøn efterårsgryde med krydrede koteletter, cocktailpølser og gulerødder. Vi serverer den med blød kartoffelmos. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 300 gramcitronmarinerede schnitzler
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 115 gramcocktailpølser
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 50 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 20 minutter.

2. Hak løgene fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær koteletterne i mundrette bidder.

3. Steg løgene blanke i lidt olivenolie i en dyb gryde. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Tilsæt herefter paprika, timian og gulerødder, og rør godt rundt.

4. Skær cocktailpølserne i halve. Tilsæt dem til gryden sammen med tomatpuré, vand og madlavningsfløde. Lad det hele simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

5. Hæld vandet fra kartoflerne - gem lidt af kogevandet til mosen. Mos kartoflerne grundigt med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør og mælk og pisk det godt, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Er mosen for tyk, tilsæt evt. lidt af kogevandet. Smag til med salt og peber.

6. Server den varme efterårsgryde med den lækre mos. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødder i skiver. De kan også smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre