Eftermiddagsboller med gulerødder og solsikkekerner

Ingredienser

(18 boller )

  • 3 dlmælk
  • 1 dlkogende vand
  • 50 gramgær
  • 2 spskhonning
  • 150 gramgulerødder*
  • 2 tsksalt
  • 50 gramhørfrø*
  • 100 gramsolsikkekerner*
  • 150 gramfuldkornshvedemel
  • 450 gramhvedemel
  • 1 stkæg- til pensling
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Duften af nybagte boller kan få selv de trætteste unger til at live op efter en lang dag i skole eller institution. Disse boller tager kun 10 minutter at røre sammen - resten af tiden skal du bare vente på, at de blive færdige. De er også super gode i madpakken - så kan du evt. blot undlade at pensle dem.

Fremgangsmåde

1. Bland den kolde mælk med det kogende vand - så får du den perfekte lune temperatur, der får gæren til at hygge og hæve!

2. Rør gæren ud i mælkeblandingen sammen med honning i en skål eller røremaskine.

3. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og tilsæt dem sammen med salt, frø, kerner og melet lidt efter lidt.

4. Rør til konsistensen er fast, men stadig lidt klistret.

5. Fugt hænderne og form dejen til boller, som du placerer på en bageplade beklædt med bagepapir.

6. Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve i 30 min.

7. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Du kan evt. drysse dem med lidt ekstra frø og kerner.

8. Sæt bollerne i en kold ovn og tænd den på 200 grader varmluft.

9. Bag bollerne til de er flot gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden. Det tager ca. 8-10 minutter, fra ovnen har nået de 200 grader.

10. Velbekomme!

Tip

Disse boller er super lækre, når ungerne kommer fra skole eller børnehave. Server dem lune eller ristede med det, du bedst kan lide. F.eks. ost, koldt smør eller jordbærmarmelade. Du kan også bruge dem i madpakken.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre