Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
0 min
De her energikugler er perfekte som snacks i madpakken eller som ekstra energi til faldende blodsukker om eftermiddagen, til fritidsinteresser. m.m. De er fyldt med tørrede abrikoser, hasselnødder og lakridspulver, der fås i de fleste større supermarkeder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramhasselnødder
- 250 gramtørrede økologiske abrikoser
- 1.5 spsklakridspulver
Fremgangsmåde
1
Blend hasselnødder fint i en foodprocessor eller minihakker. Tag en spiseskefuld eller to fra, som du kan rulle kuglerne i til sidst. Tilsæt abrikoser og lakridspulver og blend til du har en sammehængende og klistret masse. Det tager ca. 3-5 minutter.2
Form små kugler af frugtmassen og rul dem i resten af hasselnødderne. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet. Og husk, at de lige skal blive kolde, inden du og ungerne spiser dem - ellers er de for bløde.3
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til rulle kuglerne og rulle dem i hasselnødderne.
Du kan godt bruge ikke-økologiske abrikoser, men de økologiske er ikke kunstigt "bleget", og er ofte blødere og mere saftige, end de helt orange. Og husk så at have tålmodighed, når du blender! I begyndelsen bliver det hele bare til smuldr, og du tænker måske, at det da aldrig bliver til en samlet masse! Men tro os, det sker - du skal bare ha' lidt tålmodighed.
Hvis massen efter fem minutter på fuld drøn i foodprocessoren endnu ikke har samlet sig, kan du tilsætte 1 tsk vand ad gangen, til massen er ensartet.