Energikugler med hasselnødder og lakrids

Ingredienser

( Ca. 15 styk )

Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Energikugler med hasselnødder og lakrids

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

De her energikugler er perfekte som snacks i madpakken eller som ekstra energi til faldende blodsukker om eftermiddagen, til fritidsinteresser. m.m. De er fyldt med tørrede abrikoser, hasselnødder og lakridspulver, der fås i de fleste større supermarkeder. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Blend hasselnødder fint i en foodprocessor eller minihakker. Tag en spiseskefuld eller to fra, som du kan rulle kuglerne i til sidst. Tilsæt abrikoser og lakridspulver og blend til du har en sammehængende og klistret masse. Det tager ca. 3-5 minutter.

2. Form små kugler af frugtmassen og rul dem i resten af hasselnødderne. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet. Og husk, at de lige skal blive kolde, inden du og ungerne spiser dem - ellers er de for bløde.

3. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til rulle kuglerne og rulle dem i hasselnødderne.

Du kan godt bruge ikke-økologiske abrikoser, men de økologiske er ikke kunstigt "bleget", og er ofte blødere og mere saftige, end de helt orange. Og husk så at have tålmodighed, når du blender! I begyndelsen bliver det hele bare til smuldr, og du tænker måske, at det da aldrig bliver til en samlet masse! Men tro os, det sker - du skal bare ha' lidt tålmodighed.

Hvis massen efter fem minutter på fuld drøn i foodprocessoren endnu ikke har samlet sig, kan du tilsætte 1 tsk vand ad gangen, til massen er ensartet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre