Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Falafler er fantastiske til at få vegetarmad i ungerne! De minder lidt om orientalske frikadeller, og så er de oftest friteret i olie.. Mums! Her sammensætter alle i familien deres egen lille "bowl" med pitabrød som tilbehør. Men du kan selvfølgelig også fylde falafler og grøntsager ned i selve i pitabrødet - det bestemmer du heldigvis helt selv. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramfalafler
- 10 stkcherrytomater
- 0.5 stkagurk
- 1 stkrød peberfrugt
- 3 stkforårsløg
- salat efter eget valg
- 20 gramsesamfrø
- 6 stkpitabrød med fuldkorn
- dressing efter eget valg
- guacamole
Fremgangsmåde
1
Tilbered falaflerne efter anvisningen på pakken - eller tryk på kokkehuen i ingredienslisten og få opskriften på den hjemmelavede udgave.2
Vask cherrytomaterne og halver dem. Vask agurken og skær den i mundrette stykker. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i strimler. Skær top og bund af forårsløgene og skær resten i ringe. Skyl salaten. Stil det hele i små skåle eller anret det på et stort fad.3
Rist sesamfrøene på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken, når de har taget farve og "popper".4
Rist pitabrødene på en brødrister eller varm dem i ovnen. Skær dem enten i trekanter eller halver dem, hvis du vil komme fyldet i.5
Lad alle om bordet sammensætte deres yndlingsbowl i en suppeskål - det er mega hyggeligt! Server med guacamole, valgfri dressing og pitabrød som tilbehør.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Der er masser af snittearbejde i dag, så lad dine børn være med til at skære tomater, agurker, peberfrugt og forårsløg. Men husk at passe på fingrene og brug en børnevenlig kniv.