Falafler med lækker couscous salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  couscous
  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 tsktørrede koriander
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 1 tsksalt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkavocado
  • 100 gramsorte oliven
  • 75 gramsoltørrede tomater
  •  groft flute
  • 150 mlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spskrød pesto
  •  olie til friture
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Falafler smager super godt - en slags vegetarisk frikadelle med eksotiske krydderier, som ungerne elsker. Her har vi lavet en familievenlig udgave, som vi serverer med lækker couscoussalat med oliven, avocado, soltørrede tomater og peberfrugt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tilbered couscousen som anvist på pakken.

2. Skyl persillen og fjern stilkene. Hak løg og hvidløg. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og tør dem i et rent viskestykke. Hæld dem i en skål sammen med persille, løg, hvidløg, spidskommen, koriander, æg, rasp, salt og lidt peber. Mos det hele til en grov og fast masse med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor, men pas på ikke at blende for meget, da massen nemt bliver for tynd.

3. Opvarm nok olie i en dyb pande, så det minimum dækker falaflerne halvt. Olien er varm nok, når lidt falaffelmasse på en ske begynder at syde. Form nu runde falafler med hænderne eller en ske i håndfladen, som når du laver frikadeller. Er falafelmassen for våd, tilsætter du blot lidt mere rasp, er den for tør og smuldrer, giver du den et ekstra æg.

4. VIGTIGT: Fugt ikke hænderne med vand, da det får olien til at sprøjte. Klistrer falafelmassen, så tag lidt mel eller rasp på fingrene i stedet. Steg falaflerne sprøde i olien. Vend dem undervejs og pas på, at olien ikke bliver for varm, så falaflerne bliver sorte. Læg de sprøde falafler til afdrypning på lidt køkkenrulle.

5. Skyl og skær peberfrugten i mindre tern. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Bland couscous, avocado, peberfrugt, oliven og soltørrede tomater sammen til en salat.

6. Varm flutet. Bland creme fraiche med rød pesto og smag til med salt og peber. Server de sprøde falafler med couscous-salat, flutes og pestodressing. Velbekomme!

Tip

Hvis tiden er knap i køkkenet, kan du købe falafler på frost i de fleste supermarkeder.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære peberfrugten og avocadoen i tern. De kan også røre dressingen og smage den til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre