Flutes med durum og grahamsmel

Ingredienser

( 3 stk )

  • 25 gramgær
  • 2,75 dlkoldt vand
  • 1,25 dlkogende vand
  • 1 spskakaciehonning*
  • 125 gramgrahamsmel
  • 125 gramdurummel
  • 300 gramhvedemel+ lidt ekstra til udrulning
  • 1 spskolivenolie
  • 1 spsksalt
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse sprøde og lækre flutes er super gode som tilbehør til f.eks. supper og salater, eller i madpakken med lækkert pålæg, æggesalat, tunmousse eller noget helt fjerde. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Bland det kolde med det kogende vand - så får det den perfekte temperatur til, at gæren kan udvikle sig rigtigt. Rør gæren ud i vandet sammen med honning.

2. Tilsæt grahamsmel og durummel og rør godt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør derudaf. Hvis du har en røremaskine, kan du med fordel ælte dejen på fuld tryk i 5-8 minutter. Jo mere, jo bedre! Dejen skal være en lille smule klistret, men ikke mere end du vil kunne rulle den til flutes på et meldækket bord.

3. Sæt dejen til hævning under et klæde i ca. halvanden time.

4. Tænd ovnen på 250 grader.

5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i tre og rul stykkerne til flutes. Drys dem med mel på toppen og skær to-tre skrå snit i hvert flute.

6. Sæt flutene på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen. Hæld en kop vand i bunden af ovnen og luk lågen hurtigt - det giver en god damp, der får brødene til at hæve og blive ekstra lækre. Skru nu ovnen ned på 200 grader og bag flutene i ca. 25 minutter, eller til de er flot gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre