Falafler med rissalat og majskolber

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 2 tskspidskommen
  • 2 tsktørrede koriander
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 1 tsksalt
  • 2 stkmajskolber
  • 50 gramgræskarkerner
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkpære
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  • 100 gramsorte oliven
  •  kolde kogte ris
  •  dressing efter eget valg
  •  olie til friture
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Falafler er arabiske vegetarfrikadeller lavet af kikærter, som smager fantastisk! Her har vi brugt risene fra dagen før i en lækker kold salat med oliven, pærer, agurk og ristede græskarkerner, som serveres som tilbehør sammen med majskolber. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl persillen og fjern stilkene. Hak løg og hvidløg groft. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Tør dem herefter så godt som muligt i et helt rent viskestykke og hæld dem i en skål sammen sammen med persille, løg, hvidløg, spidskommen, koriander, æg, rasp, salt og lidt peber. Mos nu det hele til en grov og fast masse med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor, men pas på ikke at blende for meget, da falafelmassen nemt bliver for tynd og fugtig

2. Opvarm nok olie i en dyb pande eller gryde, så det minimum dækker falaflerne halvt. Olien er varm nok, når du sænker en lille teskefuld falafelmasse ned i den, og det begynder at syde. Form nu flade eller runde falafler, alt efter hvad du synes er nemmest, med hænderne eller med en ske i håndfladen, som når du laver frikadeller. Er falafelmassen for våd, tilsætter du blot lidt mere rasp, er den for tør og smuldrer, giver du den et ekstra æg.

3. VIGTIGT: Fugt ikke hænderne med vand, da det får olien til at sprøjte. Klistrer falafelmassen, så tag lidt mel eller rasp på fingrene i stedet, når du former falaflerne. Steg falaflerne sprøde i olien. Vend dem undervejs og pas på, at olien ikke bliver for varm, så falaflerne bliver sorte. Læg de sprødstegte falafler til afdrypning på lidt køkkenrulle.

4. Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i ca. 10 min.

5. Rist græskarkerner på en tør pande ved høj varme. Når de er gyldne og "popper", så tag dem af panden og læg dem på en tallerken. Skyl agurk og pære og skær begge dele i tern. Skyl aspargesene, knæk den nederste hårde del af og smid væk og skær resten i mundrette stykker. Hak oliven groft og bland det hele med de kolde ris. Smag til med lidt salt og peber og top med dressing.

6. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre